logo

Trosvik Torv

6 Boliger
Fredrikstad

Areal: 240 m2
Status: Pågående

Prosjektet er inspirert av sveitsisk jugendstil fra 1900-1920-tallet, som er fremtredende i nabolaget, og tar sikte på å revitalisere den urbane strukturen med tanke på bevaring, men samtidig tilpasse den til dagens standarder.

Hjørnebygningen, som vender mot Trosvik Torv Park, er i dialog med de omkringliggende bygningene i gatene og knutepunktene rundt. Mansardtak og gatehjørnegavler er karakteristiske for denne delen av byen, og bygningens proporsjoner samsvarer med omgivelsene.

Mens første etasje har et rent uttrykk for den tradisjonelle stilen, har taket og første etasje fått en mer moderne stil og større vinduer. Det er en leken dikotomi, med respekt for fortiden, men også progressiv og oppdatert av sin tid.

I et forsøk på å videreføre den typiske strukturen i det urbane området den ligger i, tilpasser denne boligblokken det individuelle bygget til det kollektive uten å miste fordelene ved begge deler.

Det er en kompakt frittstående konstruksjon med funksjonelle tverrgående leiligheter, som hver har tilgang til hagen i bakgården.