logo

Agentgaten 2

Kontor og næring, bolig
Fredrikstad

Størrelse: 2000 m2
Status: Pågående

Agentgaten 2 i Fredrikstad oppfattes i dag som mindre attraktiv med begrenset næringsvirksomhet. For å imøtekomme dagens visjoner og krav er det utarbeidet en omfattende plan for rehabilitering for bygget.

Byggets fasade vil ha store vinduer og varme trematerialer, som videreføres inn i gårdsrommet via en ny passasje. Passasjen vil skape en gangakse mellom Olaf M. Holwechs gate og Agentgaten, og forbinde Nygaardsplassen, Storgaten og Hans Nilsen Hauges plass.

Gårdsrommet vil omgjøres fra bilparkering til et offentlig uteoppholdsareal, med grønne og hyggelige uteplasser for både beboere og allmennheten. Leilighetene får private balkonger mot gårdsrommet og franske balkonger mot Agentgaten. De vil også ha tilgang til felles utearealer i gårdsrommet og en liten takterrasse i andre etasje.

Første etasje vil få trekledning og trekarmer på dører og vinduer, mens de øvre etasjene får gjennomfarget puss og lakkerte profiler som harmonerer med nabobebyggelsen. Loftsetasjen planlegges med et tilbaketrukket mansardtak i zink, som vil gråne over tid og passe godt med det nærliggende skifertaket på Bjørnulfgården.